Наша фауна

Рись — є найкрупнішим хижаком з сімейства кошачих на території Європи і зокрема в Україні.

Якщо до 19 століття цю граціозну істоту можна було зустріти не лише в українських лісах, а й у рівнинній місцевості, то зараз рись занесена до Червоної Книги України, і побачити ї на власні очі можна лише у заповідниках — Черемському(Волинська область), Рівненському, «Горгани» (Івано-Франківська область), Поліському (Житомирська область), Карпатському (Закарпатська область).
Вид почав зникати через винищення лісів та знищення хижака людиною.

ЦІКАВО:
— Про колишню чисельність рисей в Єропі говорить широке використання зображень хижака на гербах і прапорах європейських міст та країн.
— Рисі можуть стрибнути на 4 метри в довжину, проте ніколи не стрибають на здобич з дерева
— Завдяки китицям на кінчиках вух тварина має надзвичайний слух і може почути кроки на відстані в кілька кілометрів, тому уполювати рись дуже важко.
— Рись ніколи не нападає на людей і на крупних хижаків. Полює на зайців, птахів, сарн, кабанів тощо.
— Хижаки мешкають поодинці, однак ареал самця включає в себе ареали двох або трьох самиць
— У неволі рись живе до 25 років, у дикій природі до 17.

Наша фауна
Наша фауна
Наша фауна
Наша фауна
Наша фауна
Наша фауна
Наша фауна
Наша фауна
Наша фауна
Наша фауна

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *